Nederlands | English | Deutch
used for displaying info about elements
menutopimage

Technische uitwerking

Onze sensoren zitten volledig achter de wand van het urinoir (zie tekening). Er zijn GEEN zichtbare elementen in het urinoir en nagenoeg elk bestaand urinoir is zeer gemakkelijk om te bouwen tot een interactief type. Wat deze sensoren precies meten is geen supergeheim, elke leerling die goed oplet in de fysica-klas kan er op komen. Nu alleen goed nog goed opletten natuurlijk…

Het was dank zij het Centrum Technologie voor Gehandicapten die werkten aan een heel nieuwe rolstoelbesturing dat we het juiste principe te pakken kregen. Knappe gasten trouwens in het CTG (http://www.ua.ac.be/ctg/).

Wanneer een van de sensoren urine detecteert geeft hij een signaal aan de processor. Hierdoor wordt een actie op het scherm geïnitieerd. Afhankelijk van welke sensor geactiveerd wordt, wordt een andere actie opgeroepen. Hierdoor zijn er tal van toepassingen mogelijk, neem maar eens een kijkje bij mogelijkheden.

Schema van de werking

Hygiëne

Bij het ontwerp van de toestellen hebben we zeer hoge eisen gesteld aan de netheid van de PlaceToPee. Omdat de sensoren achter de wand zijn weggewerkt, kan het urinoir gemakkelijk gekuist worden. Bovendien gebruiken we speciale watervrije urinoirs, die zorgen voor een perfecte afsluiting van de afvoer en zo stank vermijden. Wanneer we de PlaceToPee verhuren, voorzien we ook zeepdispensers met desinfecterende alcoholgel om na het plassen de handen te reinigen. Uiteraard wordt de aanhangwagen grondig gereinigd voor hij naar de klant vertrekt.